Vrijdag had de Natel streetrun Denderleeuw plaats onder een dreigend wolkendek, maar de sluizen bleven de hele avond gesloten.

Opnieuw kregen we een uitgebreid deelnemersveld verzameld in Denderleeuw. 400 deelnemers aan de drie grotere afstanden en nog eens 36 jeugdige lopers op de 500m en de 1000m.

Geen deelnemers uit Wambeek aan de start van de 2,5 km, wel 65 andere joggers, waaronder 34 vrouwen. Op de 5 Km (die zoals de 2.5Km ook om 19u15 startte) waren er wel 5 lopers om de blauw gele kleuren te verdedigen. En als we over verdedigen spreken moeten we eerst en vooral aan Joren denken. Joren kaapte de 5de plaats uit de brand. Joren had zijn huiswerk goed gemaakt en wist dat podium niet haalbaar zou zijn. De overwinning ging naar Pieter Claus drievoudig (2016;2017;2018) Belgisch kampioen op de 1500m. Verder hadden we ook Willem, Marina, Johan en Petra aan de start en de aankomst.

Om 19u45 stond er ook nog een 10 Km op het programma met Davy, Katja en Josephine aan de start. Ook hier ging het hoogste schavotje naar een nationale topper. Ward Van Der Kelen, de regerende Belgisch kampioen op de halve marathon, liet zich niet verrassen. Onze topper was echter Josephine die zich had laten verleiden door “nonkel Geert”  tot de 10 Km. En ja hoor, in het goede gezelschap liep ze deze afstand zonder problemen uit in een mooie 63 minuten! Proficiat!

Vervolgens werd er gezellig nagepraat onder het gezang van Jan Trompet. En werd de focus verlegd naar de Dodentocht waar een andere delegatie van de club de uitdaging aan ging.