Vrijdag, 01 november, was het weer zover. De Donkmeerloop over 6 en 12 Km gekoppeld aan “De mooiste halve”. Een eerder beperkte delegatie van de club zakte af naar Berlare. De weerlui hadden ook niet veel goeds voorspeld, anderzijds was de wedstrijd uitverkocht en kon je niet meer ter plaatse inschrijven.Toch hadden we op elke afstand twee vertegenwoordigers om rond het Donkmeer te lopen. Marina en Willem kozen voor de 6 Km, Petra en Johan liepen de twaalf en Bart Beerens en Joren kozen voor de halve marathon. Vermelden we ook dat enkele ongelukkigen om medische redenen verstek moesten geven (Carl, Wim en Daisy). De regen was uiteindelijk niet van de partij, waardoor het een aangenaam loopweer was.

Voor Marina is het seizoen te vroeg gedaan, zij klokte voor de tweede jogging op rij een persoonlijk beste tijd over 5 Km. Op de korte afstand finishten 364 lopers, waaronder 201 vrouwen en 162 mannen. Petra en Johan zorgden elk voor de “mooiste lach” op de 12 km (zie het tabblad foto’s) . Ook hier waren 357 deelnemers, waaronder 156 vrouwen en 193 mannen. Op de halve marathon waren er 713 finishers, verdeeld over 253 mannen +35, 150 senioren jonger dan 35 en 102 50-plussers. Bij de vrouwen waren dat 110 masters, 71 senioren en 25 50-plussers. Onder hen Bart die voor het eerst onze clubkleuren verdedigde! Welkom Bart. Joren verraste door ook van start te gaan op de halve marathon! Hij was alleszins goed voorbereid en pikte direct twee podiumplaatsen weg. Derde allround en eerste senior!
De volgende activiteit heeft volgend weekend plaats. Dan plant de club een weekendje waarbij in Gouda wordt deelgenomen aan de plaatselijke halve marathon. Er is ook een 10 Km.